Ingrediente pentru blat :
300g biscuiti simpli maruntiti, 200g ciocolata neagra rasa, 140ml lapte
Ingrediente pentru crema
500ml lapte, 200g nuca de cocos, 100g zahar tos, 80g gris, o lingurita esenta de vanilie
Ingrediente pentru glazura :
160g ciocolata amaruie, 120ml frisca lichida, 50g unt la temperatura camerei.
Mod de preparare
Prepararaea blatului.Intr-un bol se pun biscuitii maruntiti, ciocolata rasa si laptele tinut la temperature camerei. Se amesteca bine pana se obtine o pasta mai grosuta perfect omogena. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava cu dimensiunea de 30cm si se intinde uniform compozitia de biscuiti in tava. Se aplatizeaza putin cu o lingura si niveleaza cu o spatula sa fie perfect dreapta. Tava se da la rece in frigider pana se prepara crema.
Prepararea cremei. Intr-o craticioara care nu lipeste se pune la fiert laptele amestecat cu zaharul tos si se amesteca continuu in el pana se ajunge la punctul de fierbere, apoi se pune in ploaie grisul si se amesteca pana incepe sa se ingroase ca o budinca. Cand este suficient de ingrosat se ia de pe foc si se adauga nuca de cocos, esenta de vanilie si se amesteca bine pana se omogenizeaza perfect. Crema se intinde uniform peste blat, si se pune tava la rece pana se prepara glazura.
Prepararea glazurii. Frisca de infierbanta pana ajunge la punctul de fierbere, apoi se ia de pe foc si se pune in ea ciocolata rupta in bucatele mici si untul tinut la temperatura camerei. Se lasa circa 5-6 minute apoi se amesteca pana se topeste toata ciocolata. Glazura obtinuta se toarna peste crema din tava si se da prajitura la rece in frigider circa 2 ore, apoi poate fi portionata si servita.
Va dorim pofta buna si spor la gatit!
No comments:
Post a Comment